Marti, 27 FEBRUARIE 2024

Atractii turistice

Cisnadie si zona înconjuratoare se prezinta vizitatorului atât prin o serie de obiective turistice de o importanta deosebita, cât si prin peisaje naturale de o frumusete incredibila. Spatiile verzi si în special zonele de agrement, ocupa suprafete reduse în cadrul orasului, important de amintit fiind Parcul Magura, aflat în extremitatea sud-vestica a orasului în imediata apropiere a cartierului Piata Noua. 

Aceasta suprafata redusa a zonelor de agrement este compensata de peisajul natural oferit de zona montana învecinata, masivul Magura(1304 m ), Valea Cisnadioarei, Valea Sadului, zone foarte pitoresti ce ofera conditii naturale deosebite, însa dotarile turistice sunt insuficiente.

In Cisnadie sunt de vizitat Biserica fortificata si Muzeul Industriei Textile, unic in Romania.

Biserica Evanghelica din Cisnadie, cu hramul Sfintei Walpurga a fost ridicata la începutul sec. al XII-lea ca o bazilica romanica cu trei nave. Prin numeroase transformari a pierdut aspectul ei romanic, numai baza ramanând nemodificata. mai multe detalii aici...

Expozitia Muzealã "Istoricul Industriei Textile"  

Adresa Strada Apararii nr. 2 , Cod postal 555300
Localitate Cisnadie Judet Sibiu
zilnic 8 - 16; duminica închis,

Clãdirea este monument de arhitecturã. Expozitia este amplasatã deasupra unui complex comercial, clãdire ce este integratã în cadrul Cetãtii sãsesti cu Biserica Evanghelicã fortificatã de secol XIII. Sunt expuse steagurile breslei postãvarilor (1834), darac cu discuri pentru scãrmãnat lâna, dispozitiv de scãrmãnat lâna tip leagãn, selfactor, rãzboi de tesut original, urzitor cu stelaj pentru þevi, dispozitiv de rãsucit pe tevi, documente, utilaje manuale folosite la prelucrarea lânii în perioada 1700 - 1900, precum si exponate ale întreprinderii cu profil textil din oras. Clãdirea este monument de arhitecturã.

Cisnadioara se prezinta cu trei obiective importante: Cetatea taraneasca cu bazilica de pe dealul Sf. Mihail din Cisnadioara , Biserica Evanghelica C.A. (1764) si Muzeul taranesc. Detalii despre Cisnadioara gasiti aici ...

La 800 m de Cisnadioara, pe Valea Argintului, se gaseste un monument al naturii cu valoare geologica, este vorba de Calcarele cretacice de la Cisnadioara.
Rocile din jurul ei s-au depus în mediul marin în timpul Cretacicului. Depozitele cretacice se întind pe cca. 1km patrat sprijinindu-se cristalinul muntilor Cibinului. Deci, în Cenomanian aici a fost un golf cu ape linistite si calde. Geologic întâlnim o varietate mare de roci: conglomerate, marne nisipoase, gresii, brecci, etc. Cercetatorii au identificat în cadrul lor o bogata microfauna acvatica: foraminifere, corali, gasteropode, lamelibrauchiate, resturi de pesti, moluste. În aceste roci este sculptata stânca cu forma bizara alcatuita din conglomerate si calcare cretacice.

Înalta de 3-4 metri, este rezultatul eroziunii apelor curgatoare, a Pârâului Argintului care într-un timp îndelungat a ros-o în forma de azi. Este declarata monument al naturii datorita formei ei ciudate, cât si prin faptul ca fosilele continute ajuta sa se reconstituie paleogeografia locurilor din timpuri îndepartate.