Marti, 16 APRILIE 2024

Cetateni de onoare

 

1. Helmut Kutin - presedintele S.O.S KINDERDORF INTERNATIONAL, în anul 1993, pentru dirijarea fondurilor necesare pentru construirea Satului Copiilor la Cisnadie.

2. Marianne Dithmar – din Kassel, Germania, în anul 2002, ,,care a lansat si sustinut ideea înfiintarii unui camin de zi pentru copiii cu risc de abandon scolar, camin a carui întretinere materiala s-a obligat sa o asigure pe parcursul a cinci ani. Doamna Dithmar, nu a precupetit nici un efort pentru a realiza aceasta laudabila actiune, care a fost finalizata prin perfectarea unui contract de cooperare între Primaria orasului Cisnadie si Asociatia ,,Diakonisches Werk” a credinciosilor Bisericii Evanghelice C.A. din România, parteneriat la care Primaria a pus la dispozitie spatiul necesar functionarii acestui camin, în Cisnadie, pe strada Bailor nr. 18”.
Hotarârea nr. 86 din 29 august 2002

3. Nicolae Tatu - din Cisnadie, în anul 2002, care a coordonat, începând cu anul 1991, construirea si apoi functionarea unuia dintre cele doua sate S.O.S România, ca urmare a colaborarii cu S.O.S Kinderdorf International. Tot sub conducerea domnului Nicolae Tatu, începând cu anul 2002 a fost initiat pentru copiii din Cisnadie un proiect de sprijin comunitar, pentru a veni în ajutorul familiilor si a copiilor aflati aflati în dificultate si a sprijini institutiile de învatamânt locale.
Hotarârea nr. 86 din 29 august 2002

4. Ludwig Hoffmann – primarul orasului înfratit Wernigerode, care a fost unul dintre promotorii acestei înfratiri, sustinând demersurile intreprinse de Consulatul General al Germaniei din Sibiu, al Academiei Functionarilor Publici din Bonn, a Centrului de Formare Continua pentru Administratie Publica Locala Sibiu, a Consiliului Local si al Primariei orasului Cisnadie. Desi existau constângeri bugetare, domnul Ludwig Hoffmann a sprijinit demersurile facute, sustinând de asemenea si necesitatea sustinerii economico-sociale a orasului Cisnadie.
Hotarârea nr. 73/25 iulie 2002

5. Reinhold Neukotter - consul la Consulatul General al Germaniei la Sibiu, care în problema înfratirii cu Wernigerode a sprijinit de la început aceasta idee, mai ales sub aspectul implicarii în acest proces a reprezentantilor societatii civile, în special a tinerilor.
Hotarârea nr. 73/25 iulie 2002

6. Dieter Haschke – seful de proiect pentru România a Academiei Functionarilor Publici din Bonn, care a avut o contributie esentiala pe toata perioada derularii procesului de înfratire între cele doua orase. Dânsul s-a angajat personal în acest program participând la discutii înca din anul 2000.
Hotarârea nr. 73/25 iulie 2002, a Consiliului local Cisnadie

7. Ionel Flesariu – ministru secretar de stat în Ministerul Administratiei si Internelor , care s-a angajat personal în rezolvarea demersurilor facute pentru realizarea înfratirii cu orasul german, Wernigerode.
Hotarârea nr. 49 din 22 aprilie 2004, a Consiliului local Cisnadie

8. Klaus Kirchner – Presedintele Casei de Economii din Wernigerode, Germania care si-a adus un aport deosebit si a sprijinit financiar demersurile pentru realizarea înfratirii celor doua orase.
Hotarârea nr. 50 din 22 aprilie 2004, a Consiliului local Cisnadie

9. Dominique Jourdain, primarul orasului Chateau-Thierry din Franta, care a sprijinit în mod special demersurile pentru înfratirea orasului Cisnadie din România cu orasul francez Chateau-Thierry.
Hotarârea nr. 51 din 22 aprilie 2004, a Consiliului local Cisnadie

10. Michel Bouvier – s-a ocupat în mod special de problemele înfratirii si de problemele sociale si de tineret.
Hotarârea nr. 52 din 22 aprilie 2004, a Consiliului local Cisnadie

11.
Danielle Bouvier – primar adjunct al orasului Chateau-Thierry, pentru merite deosebite în realizarea înfratirii orasului Chateau-Thierry (Franta) cu orasul Cisnadie (România)
Hotarârea nr. 53 din 22 aprilie 2004, a Consiliului local Cisnadie

12.
Joachim Raguse Franz Clemens –patron al firmei de produse medicale de unica folosinta, S.C Raguse Medizinische Produkte România S.R.L, pentru merite deosebite în crearea de locuri de munca si dezvoltarea economica a orasului Cisnadie.
Hotarârea nr. 54 din 22 aprilie 2004, a Consiliului local Cisnadie

13.
Michael Ermrich – presedintele Consiliului Judetean Wernigerode, pentru sprijinul deosebit în demersurile pentru înfratirea celor doua orase: Wernigerode (Germania) si Cisnadie (România).
Hotarârea nr. 55 din 22 aprilie 2004, a Consiliului local Cisnadie

13.
Gerlach Arno – pentru sprijinirea populatiei din Cisnadie de-a lungul anilor, începând cu 1990. În prezent s-a ajuns la cel de-al 25 –lea convoi venit cu ajutoare, prin Asociatia ,,Ajutor pentru România” . Aceasta activitate i-a fost recunoscuta de însasi presedintele României din acea perioada, Emil Constantinescu, care l-a decorat personal pe domnul Arloch.
Hotarârea nr. 177 din 28 octombrie 2004 a Consiliului local Cisnadie

14. Rood Kurt - pentru sprijinirea populatiei din Cisnadie de-a lungul anilor, începând cu 1990. Pâna acum domnul Rood Kurt împreuna cu domnul Arno Gerlach au venit cu 25 de convoaie cu ajutoare prin Asociatia ,, Rumanienhilfe” (Ajutor pentru România)
Hotarârea nr. 178 din 28 octombrie 2004 a Consiliului local Cisnadie

15. Ilse Harff si Georg Paulini din Monchengladbach, Germania, conducatori ai sectiunii ,,Rumanienhilfe” din cadrul organizatiei ,,Diakonisches Werk”, pentru îndelungata si sustinuta activitate de întrajutorare a familiilor nevoiase din Cisnadie
Hotarârea nr. 191 din 24 noiembrie 2004 a Consiliului local Cisnadie

16. Mihai Gheorghe, Roberto Dietrich, Adrian - Doru Cristea, Dan Bârsu – fostii primari ai orasului Cisnadie, pentru întreaga activitate desfasurata în timpul mandatelor.
Hotarârea nr. 190 din 25 noiembrie 2004

17. ANATOLI PETROVICI NEGRA – Primarul orasului Gola Pristan, raionul Cherson, Ucraina, pentru merite deosebite în realizarea înfrăţirii dintre oraşul Cisnădie (judeţul Sibiu, România ) şi oraşul Gola Pristan (raionul Cherson, Ucraina ) si pentru aportul adus la buna desfasurare a relatiilor parteneriale dintre cele doua orase.

          Hotărârea nr. 227 din 14 decembrie 2007